tirsdag den 7. juni 2011

Mediepædagogik

Lommefilmsprojektet blev afsluttet med fremvisning af 4 vidt forskellige lommefilm over emnet "professionalitet". Derefter blev vi præsenteret for en masse idéer til, hvordan man kan arbejde med film i daginstitutioner.

Brug af (tegne)film i dagtilbud blev jeg som forældre bekendt med hos vores børns dagplejer. Hun brugte de små tegnefilm som et supplement til højtlæsningen og vores børn nyd disse hyggestunder. Senere i børnehaven (2002) var den pædagogiske holdningen, at børn brugte meget af deres tid hjemme på fjernsyn og computerspil. Børnene skulle være aktive i børnehaven og ikke spilde tiden på film hvilket forældrebestyrelsen (jeg bl.a) støttede personalet i. Efter undervisningen i dag må jeg erkende, at man sagtens kan tænke film, medier og pædagogiske læreplaner ind i en pædagogisk kontekst.


I "Filmpilot - førskolebørns møde med film" medfølger en dvd med tre små film til de 3-6 årige børn.
"Filmpilot" er en efteruddannelsesmulighed til pædagoger, børnekulturformidlere og børnebibliotekarer. Målet med efteruddannelsen er at kvalificere pædagoger og andre til at se film i børnehøjde. At arbejde pædagogisk og gå i dialog med børn om film- og medieoplevelser. At finde pædagogiske muligheder i arbejdet med film og medier sammen med børn.

En inspirende dag - ærgeligt jeg ikke pt. har mulighed for at udføre det i praksis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar